Αρχική
English (United Kingdom)Greek
Μενού Επιλογών
BIC Ηπείρου
Επικαιρότητα
Προγράμματα
Καινοτομία
Πιλοτικές Δράσεις
Χορηγοί
Βιβλιοθήκη
Ημερολόγιο
Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους
Μέλος Δικτύων
EBN
b2europe
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1ου Ευρωπαικού Συνεδρίου SERIOUS GAMES στα πλαίσια του έργου "LUDUS" PDF Εκτύπωση E-mail

1o Ευρωπαϊκό Συνέδριο : «Ηλεκτρονικά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια (Serious Games), Εκπαίδευση και Οικονομική Ανάπτυξη (SGEED-2010)»,

στα πλαίσια του έργου LUDUS (www.ludus-project.eu)

Ιωάννινα 8-9 Ιουλίου 2010,

Αμφιθέατρο του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου (ώρα έναρξης : 10:00 π.μ)

Το Κέντρο Επιχείρησης & Καινοτομίας Ηπείρου (BIC ΗΠΕΙΡΟΥ) διοργανώνει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου το 1o Ευρωπαϊκό Συνέδριο : «Ηλεκτρονικά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια (Serious Games), Εκπαίδευση και Οικονομική Ανάπτυξη (SGEED-2010)». Το Συνέδριο SGEED-2010 θα προσφέρει ένα βήμα για την ανταλλαγή απόψεων αλλά και πληροφοριών μεταξύ των ενδιαφερομένων. Οι συζητήσεις θα εστιάσουν στο πώς τα ηλεκτρονικά παιχνίδια καθώς και τα ψηφιακά και κοινωνικά μέσα έχουν θετική επίδραση στην κατάρτιση, αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες που χρειάζονται οι μαθητευόμενοι και η βιομηχανία για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στον 21ο αιώνα.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Θα αναπτυχθούν θέματα όπως :

Πέμπτη, 08  Ιουλίου 2010 (10:00-18:00)

Κοινωνικές & επιχειρηματικές πλευρές των serious games.

Δυνατότητα ανάπτυξης, macro-trends & εξέλιξη αγοράς. Δεξιότητες που απαιτούνται για την ανάπτυξη των serious gaming, Επιτυχημένα cluster και ομάδες στην Ευρώπη, Επίδραση των serious games στην μάθηση, στην καινοτομία, στη περιφερειακή ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα. Απόψεις χρηστών (σχολεία, πανεπιστήμια, κέντρα εκμάθησης, εταιρείες), καθώς και δημιουργών (παραγωγών, επιχειρηματιών). Εφαρμογές ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Καλύτερου Εκπαιδευτικού Παιγνιδιού EBLGC- 2010

Παρουσίαση ενδεικτικών συμμετοχών του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Καλύτερου

Εκπαιδευτικού Παιχνιδιού για τα serious games (EBLGC-2010).

Παρουσίαση των νικητήριων υποβολών του διαγωνισμού & Τελετή απονομής βραβείων.

Παρασκευή, 09  Ιουλίου 2010 (9:30-18:00)

Εφαρμογές των Serious games. Σχεδίαση, τεχνολογίες και μεθοδολογίες των serious games.

Δυνατότητα των Serious games για περιφερειακή ανάπτυξη, στην καινοτομία και τον ανταγωνισμού. Εφαρμογές των Serious games, projects & ventures & Δικτύωση.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές μεταξύ των οποίων ακαδημαϊκοί και ερευνητές από Πανεπιστήμια του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού. Η επίσημη γλώσσα του προγράμματος  είναι η αγγλική.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο (SGEED 2010) είναι δωρεάν. Αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: www.bicepirus.gr.

 

Κατερίνα Φιλίππου-Κεραμίδα,

Πρόεδρος του 1ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου: «Ηλεκτρονικά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια, Εκπαίδευση & Οικονομική Ανάπτυξη», Συντονίστρια LUDUS/Διευθύντρια BIC ΗΠΕΙΡΟΥ.

1o Ευρωπαϊκό Συνέδριο : «Ηλεκτρονικά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια (Serious Games), Εκπαίδευση και Οικονομική Ανάπτυξη (SGEED-2010)»,

στα πλαίσια του έργου LUDUS (www.ludus-project.eu)

Ιωάννινα 8-9 Ιουλίου 2010,