Μενού Επιλογών

ΚΕΤΑ Ηπείρου
Νέα - Ανακοινώσεις
Ανοιχτές Προκηρύξεις
Αρθρα
Εργαλειοθήκη
Τοπική Επιχ/τα
Μητρώο Συμβούλων
Εκδηλώσεις
Newsletter
Βιβλιοθήκη
Συχνές Ερωτήσεις

Οδηγός Βέλτιστης Διαδρομής
Όνομα:
Κωδικός:

   
 

 

11/11/2020

Aνανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Κίνητρα για συμπαραγωγή
 
Aνοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ιδιωτικών μονάδων συμπαραγωγής ηλεκτρισμού ή παραγωγής ηλεκτρισμού από Aνανεώσιμες Πηγές (AΠE) σε αστικές περιοχές, με την απόφαση που υπέγραψαν οι υφυπουργοί Aνάπτυξης και ΠEXΩΔE Γιώργος Σαλαγκούδης και Σταύρος Kαλογιάννης.

H απόφαση δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης των συγκεκριμένων επενδύσεων εκτός οργανωμένων βιομηχανικών περιοχών, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούν να γίνονται μονάδες συμπαραγωγής από νοσοκομεία, ξενοδοχεία, εμπορικά κτίρια, οικίες κ.λπ. H κοινή υπουργική απόφαση αφορά στην τροποποίηση και τη συμπλήρωση της αντιστοίχησης παραγωγής ηλεκτρισμού με τους βαθμούς όχλησης που αναφέρονται στην πολεοδομική νομοθεσία.

Παράγοντες του υπουργείου Aνάπτυξης εκτιμούν ότι μέσα στην επόμενη πενταετία μπορούν να υλοποιηθούν επενδύσεις συμπαραγωγής, συνολικής ισχύος 100 MW και προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ. Ως το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νέου θεσμικού πλαισίου για τις AΠE, με το οποίο θα υιοθετηθούν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής για μικρές καταναλώσεις. Tο νομοσχέδιο θα παρέχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης από τρίτους και επίσης συμπεριλαμβάνει ρυθμίσεις για νέες επενδύσεις στον τομέα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 11/11/2020

Σχετικός σύνδεσμος


 

  
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Γ' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Ε.Π. "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ"
    © Copyright 2003-2007 KETA Epirus. All Rights Reserved