Μενού Επιλογών

ΚΕΤΑ Ηπείρου
Νέα - Ανακοινώσεις
Ανοιχτές Προκηρύξεις
Αρθρα
Εργαλειοθήκη
Τοπική Επιχ/τα
Μητρώο Συμβούλων
Εκδηλώσεις
Newsletter
Βιβλιοθήκη
Συχνές Ερωτήσεις

Οδηγός Βέλτιστης Διαδρομής
Όνομα:
Κωδικός:

   
 

 

23/11/2020

Με “point system” ο νέος αναπτυξιακός

Nέες επενδύσεις, τεχνολογία, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προσλήψεις προσωπικού και εγκατάσταση σε βιομηχανικές περιοχές "πριμοδοτούνται" με τον νέο αναπτυξιακό νόμο, το σχέδιο του οποίου αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από την κυβερνητική επιτροπή.
Ο νέος νόμος, δημοσιοποιείται σήμερα από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και Ανάπτυξης Δ. Σιούφα, θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2005 καλύπτοντας έτσι ένα κενό στην κείμενη νομοθεσία περί κινήτρων, το οποίο αφορούσε στην ουσία ολόκληρο το 2004. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νόμος θα βασίζεται στη λογική ενός "point system" όπου θα παρέχονται μόρια στις επενδύσεις που επιδοτούνται αναλόγως εάν προωθούν τις νέες τεχνολογίες, την υψηλή προστιθέμενη αξία, κλ.π.
Μάλιστα, ο κ. Σιούφας αναφέρθηκε χθες ειδικά στη μοριοδότηση με αυξημένα κίνητρα, με κατάργηση της διάκρισης μεταξύ παλαιών και νέων επιχειρήσεων. Ακόμη, θα δημιουργηθούν ενιαία κίνητρα για όλους τους τύπους των φορέων, ενώ ειδικότερα, οι επενδύσεις θα κρίνονται με επτά κριτήρια:

1. Προώθηση τεχνολογίας και καινοτομίας.
2. Εμφάνιση επιχειρηματικότητας.
3. Διεύρυνση παραγωγικής βάσης και παραγωγή νέων προϊόντων.
4. Περιφερειακή σύγκλιση.
5. Ενίσχυση οικονομικής ανάπτυξης.
6. Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας
7. Βιωσιμότητα επιχειρηματικών σχεδίων.

Σημειώνεται ότι για τις νέες επενδύσεις, η επιχορήγηση για την εγκατάσταση τους σε ΒΙ.ΠΕ. θα προσαυξάνεται κατά 5%, για την απασχόληση με επιπλέον 5%, ενώ ο χάρτης περιφερειών παραμένει ως έχει.

23/11/2020

Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

Σχετικός σύνδεσμος


 

  
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Γ' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Ε.Π. "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ"
    © Copyright 2003-2007 KETA Epirus. All Rights Reserved