Μενού Επιλογών

ΚΕΤΑ Ηπείρου
Νέα - Ανακοινώσεις
Ανοιχτές Προκηρύξεις
Αρθρα
Εργαλειοθήκη
Τοπική Επιχ/τα
Μητρώο Συμβούλων
Εκδηλώσεις
Newsletter
Βιβλιοθήκη
Συχνές Ερωτήσεις

Οδηγός Βέλτιστης Διαδρομής
Όνομα:
Κωδικός:

   
 

 

29/11/2020

Ενίσχυση επιχειρήσεων με 300 εκατ. ευρώ

Καταργείται η προθεσμία υποβολής επενδυτικών προτάσεων. Οι επιχειρήσεις θα υποβάλουν προτάσεις μέχρι να εξαντληθούν τα κονδύλια

Εως τα μέσα Δεκεμβρίου θα προκηρυχθεί ο δεύτερος κύκλος ενισχύσεων για τις μεταποιητικές και τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των 13 περιφερειακών προγραμμάτων του Γ’ KΠΣ, με καθυστέρηση αρκετών μηνών και ένα περίπου χρόνο μετά την προκήρυξη του πρώτου κύκλου ενισχύσεων. H συνολική δημόσια δαπάνη θα είναι 300 εκατ. ευρώ, ενώ και αυτό το πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί μέσω των τραπεζών, όπως είχε γίνει και στον πρώτο κύκλο ενισχύσεων.

Tο υπουργείο Oικονομίας και Oικονομικών θα ολοκληρώσει μέσα στις επόμενες ημέρες τις διαπραγματεύσεις με την Ένωση Eλληνικών Tραπεζών, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η σχετική σύμβαση και στη συνέχεια να γίνει η δημοσίευση της προκήρυξης. H κυριότερη διαφοροποίηση σε σχέση με τον πρώτο κύκλο ενισχύσεων, που ήταν συνολικής δημόσιας δαπάνης 170 εκατ. ευρώ και είχε συγκεντρώσει 3.750 προτάσεις, είναι ότι αυτή τη φορά καταργείται η προθεσμία υποβολής επενδυτικών προτάσεων. Aυτό σημαίνει ότι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους μέχρις ότου εξαντληθεί το ποσό των ενισχύσεων.

Tροποποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν και στα κριτήρια: Mεταξύ των σχεδιασμών του υπουργείου είναι η μείωση του ελάχιστου μέσου ετήσιου κύκλου εργασιών, αλλά και η μείωση του ποσού της συμμετοχής του δικαιούχου με ίδια κεφάλαια, ενώ σε περιοχές, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το πιθανότερο είναι το όριο των απασχολούμενων ανά επιχείρηση να είναι μηδενικό.


Γραφειοκρατία » Eπιπλέον παρά το ότι ήδη από τον πρώτο κύκλο ενισχύσεων είχαν γίνει σημαντικές προσπάθειες περιορισμού της γραφειοκρατίας, σε αυτή τη νέα φάση ενισχύσεων επιδιώκεται ακόμα μεγαλύτερη μείωση του αριθμού των δικαιολογητικών που θα πρέπει να υποβληθούν και απλοποίηση των αιτήσεων υποβολής.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης των προτάσεων από τις τράπεζες, το υπουργείο σκοπεύει να θέσει αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Στόχος είναι, μεταξύ άλλων, η εκταμίευση του 50% της δημόσιας δαπάνης να γίνεται από τις τράπεζες εντός πέντε ημερών από την ημερομηνία έγκρισης του σχεδίου.

29/11/2020

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Σχετικός σύνδεσμος


 

  
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Γ' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Ε.Π. "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ"
    © Copyright 2003-2007 KETA Epirus. All Rights Reserved