Μενού Επιλογών

ΚΕΤΑ Ηπείρου
Νέα - Ανακοινώσεις
Ανοιχτές Προκηρύξεις
Αρθρα
Εργαλειοθήκη
Τοπική Επιχ/τα
Μητρώο Συμβούλων
Εκδηλώσεις
Newsletter
Βιβλιοθήκη
Συχνές Ερωτήσεις

Οδηγός Βέλτιστης Διαδρομής
Όνομα:
Κωδικός:

   
 

 

11/1/2021

Γνωριμία της Γερμανίας με τις ελληνικές επενδυτικές δυνατότητες 

Ενα σημαντικό συνέδριο ενημέρωσης επενδυτών με κύρια θέματα το περιβάλλον, την ενέργεια, την κτηματαγορά και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, πραγματοποιείται στη Φραγκφούρτη, στις 17 Ιανουαρίου 2005 από το Ελληνικό Κέντρο Υλοποίησης Επενδύσεων.
Μια ομάδα επιστημόνων του εξωτερικού και συγκεκριμένα της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, σε συνεργασία με επιστήμονες της Ελλάδας, οι οποίοι γνωρίζουν καλά την ελληνική πραγματικότητα, ανέλαβαν τη δημιουργία του Ελληνικού Κέντρου Υλοποίησης Επενδύσεων στην Φραγκφούρτη.
Ο στόχος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου, οικονομολόγο Νέστωρα Μπαλάσκα, δεν είναι απλά να επαναπατριστούν τα χρήματα των εργαζομένων του εξωτερικού, αλλά η διασφάλισή τους με ανταποδοτικά οφέλη από επενδύσεις σε κλάδους που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική οικονομία και αυξημένη κερδοφορία.
Οπως αναφέρει μάλιστα ο κ. Μπαλάσκας, μετά από τις θετικές αντιδράσεις που προξενούν στους εργαζόμενους Ελληνες του εξωτερικού οι εξαγγελίες για την ειδική μεταχείριση που επιφυλάσσουν στα επαναπατριζόμενα εκ του εξωτερικού κεφάλαια, υλοποιείται η ιδέα της κατεύθυνσης των επαναπατριζόμενων κεφαλαίων σε συγκεκριμένους επενδυτικούς στόχους.

ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΓΗΣΑΝ
Ετσι, επελέγησαν ως τομείς: Το περιβάλλον, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα ακίνητα για αξιοποίηση σε ειδικές μορφές τουρισμού, καθώς και η για πρώτη φορά επιδοτούμενη εμπορική δραστηριότητα. Επίσης δίνεται ιδιαίτερη σημασία:
- Στις συνδεδεμένες με την πρωτογενή παραγωγή και τις υπηρεσίες τοπικού χαρακτήρα (τουρισμό).
- Στην απόλυτη συνεργασία με κοινά οφέλη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση (δήμοι, κοινότητες).
Στόχος μας, υπογραμμίζει ο κ. Μπαλάσκας, το πρώτο αυτό συνέδριο να αποτελέσει εφαλτήριο για γόνιμες συζητήσεις και προβληματισμό τα οποία θα καταλήξουν σε σταδιακή υλοποίηση επενδυτικών προτάσεων. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Steigenberger Airport Frankfurt Germany».

Ημ. 11/1/2021

Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

Σχετικός σύνδεσμος


 

  
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Γ' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Ε.Π. "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ"
    © Copyright 2003-2007 KETA Epirus. All Rights Reserved