Μενού Επιλογών

ΚΕΤΑ Ηπείρου
Νέα - Ανακοινώσεις
Ανοιχτές Προκηρύξεις
Αρθρα
Εργαλειοθήκη
Τοπική Επιχ/τα
Μητρώο Συμβούλων
Εκδηλώσεις
Newsletter
Βιβλιοθήκη
Συχνές Ερωτήσεις

Οδηγός Βέλτιστης Διαδρομής
Όνομα:
Κωδικός:

   
 

 

10/7/2020
E.E: Ενέκρινε την ελληνική κρατική ενίσχυση για το γρήγορο Ιντερνετ

Την ελληνική κρατική ενίσχυση ύψους 210 εκατ. ευρώ που αποβλέπει στην προώθηση της διάδοσης των ευρυζωνικών επικοινωνιών (όπως το γρήγορο Ιντερνετ) στην Ελλάδα, ενέκρινε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος του προγράμματος, το οποίο όπως επισημαίνει η Επιτροπή είναι το σημαντικότερο ευρυζωνικό σχέδιο που έχει αναλάβει κάποιο κράτος μέλος, είναι η κάλυψη περιοχών της Ελλάδας στις οποίες οι πολίτες και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σήμερα προβλήματα όσον αφορά την πρόσβαση στα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ευρυζωνική τεχνολογία. Όπως ανακοινώθηκε, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ενίσχυση αυτή δεν πρόκειται να προκαλέσει αθέμιτη στρέβλωση του ανταγωνισμού εντός της ενιαίας αγοράς και κατά συνέπεια είναι συμβατή με τους κανόνες της Συνθήκης ΕΚ όσον αφορά τις κρατικές ενισχύσεις.


Σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής η αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού επίτροπος Νίλι Κρους δήλωσε: «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να εγκρίνω τη διάθεση χρημάτων του Δημοσίου για την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων σε περιοχές της Ελλάδας που υποεξυπηρετούνται. Πρόκειται για το πλέον φιλόδοξο ευρυζωνικό σχέδιο που έχει κοινοποιηθεί μέχρι σήμερα βάσει των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις. Θα επιτρέψει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να καρπωθούν πλήρως τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η οικονομία της γνώσης. Το σχέδιο ευθυγραμμίζεται απολύτως τόσο με την πολιτική της Επιτροπής για την προώθηση των ευρυζωνικών επικοινωνιών σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές όσο και με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις».


Το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την Επιτροπή αποβλέπει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος που χωρίζει την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη από το υπόλοιπο τμήμα της ελληνικής επικράτειας όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός νησιωτικών και ορεινών περιοχών με πολύ χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού. Ειδικότερα, δύο είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματος: Ο πρώτος άξονας αφορά την προσφορά της υπηρεσίας και περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση της παροχής υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης από την πλευρά των παρόχων υπηρεσιών. Ο δεύτερος άξονας του προγράμματος προβλέπει τη χρηματοδότηση ειδικών δραστηριοτήτων τόνωσης της ζήτησης εκ μέρους των τελικών χρηστών όπως είναι η αγορά προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, μόντεμ, και άλλων σχετικών με το διαδίκτυο υπηρεσιών (π.χ. εκπαίδευση). 

Πηγή: reporter.gr 

  
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Γ' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Ε.Π. "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ"
    © Copyright 2003-2007 KETA Epirus. All Rights Reserved