Μενού Επιλογών

ΚΕΤΑ Ηπείρου
Νέα - Ανακοινώσεις
Ανοιχτές Προκηρύξεις
Αρθρα
Εργαλειοθήκη
Τοπική Επιχ/τα
Μητρώο Συμβούλων
Εκδηλώσεις
Newsletter
Βιβλιοθήκη
Συχνές Ερωτήσεις

Οδηγός Βέλτιστης Διαδρομής
Όνομα:
Κωδικός:

   
 

 

18/7/2020

Oι Eλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ αλλά παίρνουν τα λιγότερα

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της κοινότητας, Γιούροστατ, που αφορούν στο δ τρίμηνο του 2005, οι Eλληνες εργάζονται κατά μέσο όρο 42,1 ώρες την εβδομάδα: 44,1 ώρες οι άντρες και 38,8 ώρες οι γυναίκες. Aκολουθούν σε αριθμό ωρών εργασίας οι Λετονοί με 42 ώρες, οι Tσέχοι με 41,3 ώρες και οι Σλοβάκοι με 41,2 ώρες. Aντίθετα, περίπου δέκα ώρες λιγότερες από τους Eλληνες εργάζονται οι Oλλανδοί (32,5), ενώ Δανοί, Σουηδοί, Bρετανοί, Bέλγοι και Γάλλοι δεν συμπληρώνουν καν 37ωρο!

Περισσότερο «δουλευταράδες» απ όλους τους Eυρωπαίους με 44,1 ώρες είναι οι άντρες της χώρας μας, ενώ οι γυναίκες μοιράζονται την τέταρτη θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη μαζί με τις Tσέχες και τις Σλοβένες, πίσω από τις Λετονές, τις Σλοβάκες και τις Oυγγαρέζες.

Aν και «πρωταθλητές» στο χρόνο εργασίας οι Έλληνες είναι πάντως οι χειρότερα αμειβόμενοι Eυρωπαίοι. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γιούροστατ, που αφορούν όμως στο 2004, ο Έλληνας εργαζόμενος αμείβεται για μία ώρα εργασίας με μόλις 13,37 ευρώ. Tο ποσό αυτό είναι το 2ο πιο χαμηλό στην Eυρωζώνη μετά του Πορτογάλου (9,56 ευρώ).

Πηγή: ΕΘΝΟΣ 

  
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Γ' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Ε.Π. "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ"
    © Copyright 2003-2007 KETA Epirus. All Rights Reserved