Μενού Επιλογών

ΚΕΤΑ Ηπείρου
Νέα - Ανακοινώσεις
Ανοιχτές Προκηρύξεις
Αρθρα
Εργαλειοθήκη
Τοπική Επιχ/τα
Μητρώο Συμβούλων
Εκδηλώσεις
Newsletter
Βιβλιοθήκη
Συχνές Ερωτήσεις

Οδηγός Βέλτιστης Διαδρομής
Όνομα:
Κωδικός:

   
 

 

18/7/2020

Σειρά μέτρων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Σειρά μέτρων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, εντός του επομένου δεκαημέρου θα προκηρυχθεί πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, συνολικού ύψους 20 έως 25 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα αφορά σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 250 άτομα για την πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους από 30 έως 180.000 ευρώ, που θα επιδοτούνται με ποσοστό έως και 55%.

Επίσης, δόθηκε στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου για τη σύσταση σώματος Εθελοντών Συμβούλων μικρομεσαίων επιχειρήσεων το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με τον ΕΟΜΜΕΧ και θα προεδρεύεται από τον εκάστοτε πρόεδρο του Οργανισμού.

Αντίστοιχα, σώματα Συμβούλων λειτουργούν στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και θεωρείται ότι μπορούν να προσφέρουν σημαντικά στον εκσυγχρονισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Προγραμματίζεται ακόμη η διοργάνωση θεματικής εβδομάδας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία θα πραγματοποιείται μία φορά κάθε χρόνο.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, από το Σεπτέμβριο αναμένεται να αρχίσει η εφαρμογή του προγράμματος επιδότησης του επιτοκίου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ποσοστό 4% μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ).

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ 

  
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Γ' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Ε.Π. "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ"
    © Copyright 2003-2007 KETA Epirus. All Rights Reserved