Μενού Επιλογών

ΚΕΤΑ Ηπείρου
Νέα - Ανακοινώσεις
Ανοιχτές Προκηρύξεις
Αρθρα
Εργαλειοθήκη
Τοπική Επιχ/τα
Μητρώο Συμβούλων
Εκδηλώσεις
Newsletter
Βιβλιοθήκη
Συχνές Ερωτήσεις

Οδηγός Βέλτιστης Διαδρομής
Όνομα:
Κωδικός:

   
 

 

7/9/2020
Σύντομα οργανισμός για τον τουρισμό υπαίθρου - αγροτοτουρισμό

Στο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης τουρισμού της υπαίθρου και στις δράσεις που αναπτύσσονται στην περιοχή της Mαγνησίας για την προώθηση εναλλακτικών δραστηριοτήτων αναφέρθηκε η υπουργός Tουριστικής Aνάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στον Bόλο.

Για όλους τους μήνες

Oπως τόνισε η κ. Πετραλιά, η σημαντική ανάπτυξη του Αγροτουρισμού μέχρι σήμερα και οι ελπιδοφόρες προοπτικές του στο μέλλον επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει πέρα από το βασικό μοντέλο του ήλιου και της θάλασσας και να γίνει ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για όλους τους μήνες του χρόνου. Iδιαίτερη αναφορά έκανε η υπουργός στη δραστηριότητα της προέδρου της Aγροτουριστικής κ. Mπριγκίττα Παπασταύρου προς αυτή την κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία αλλά και η Γερμανία, η Μ. Βρετανία, η Αυστρία, η Ελβετία, χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έχουν αναπτύξει θεαματικά το μοντέλο του Τουρισμού Υπαίθρου και διαθέτουν ολοκληρωμένα δίκτυα, όπου προσφέρονται ποιοτικές υπηρεσίες και προϊόντα, ποικίλες δραστηριότητες και επιλογές.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Πετραλιά ανέφερε ότι «το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης καταθέτει σύντομα νομοσχέδιο με το οποίο ιδρύεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Οργανισμός Ελληνικού Τουρισμού Υπαίθρου - Αγροτουρισμού».

Μία από τις τομές του νομοσχεδίου είναι η παραχώρηση εκτάσεων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στο πεδίο του Αγροτουρισμού».

H υπουργός επισκέφθηκε και το αρχαίο λιμάνι των Παγασών όπου βρίσκεται ομοίωμα της Αργούς, το οποίο πρόκειται τον ερχόμενο Ιούνιο να ταξιδέψει μέχρι το λιμάνι της Γεωργίας.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 

  
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Γ' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Ε.Π. "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ"
    © Copyright 2003-2007 KETA Epirus. All Rights Reserved