Μενού Επιλογών

ΚΕΤΑ Ηπείρου
Νέα - Ανακοινώσεις
Ανοιχτές Προκηρύξεις
Αρθρα
Εργαλειοθήκη
Τοπική Επιχ/τα
Μητρώο Συμβούλων
Εκδηλώσεις
Newsletter
Βιβλιοθήκη
Συχνές Ερωτήσεις

Οδηγός Βέλτιστης Διαδρομής
Όνομα:
Κωδικός:

   
 

 

14/9/2020
Νέα δυναμική στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας
13/09/2020
Για επαναπροσδιορισμό και νέα δυναμική στις διμερείς οικονομικές και πολιτικές σχέσεις Ελλάδας- Αλβανίας, μίλησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ε. Στυλιανίδης μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Εμπορίου και Ενέργειας της Αλβανίας Γκεντς Ρούλι, η οποία, όπως είπε, ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και παρήγαγε αποτελέσματα.

Η νέα δυναμική προκύπτει από την υπόσχεση της αλβανικής πλευράς για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στους κλάδους κυρίως των πετρελαίων, των τηλεπικοινωνιών και των κατασκευών, εξέλιξη που όχι μόνον θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τις υπάρχουσες επιχειρήσεις αλλά και θα προσελκύσει νέες επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων. «Η ελληνική επιχειρηματική παρουσία είναι ισχυρή στην Αλβανία και θέλουμε να γίνει ισχυρότερη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούλι, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν κυρίως γραφειοκρατικά προβλήματα στην επίλυση των οποίων επιθυμεί να συμβάλει ώστε να δημιουργηθεί ένα φιλικό περιβάλλον για τους επενδυτές.

Από ελληνικής πλευράς δίνεται νέα δυναμική με τη συμφωνία να συμπεριληφθεί στα αναπτυξιακά προγράμματα η δημιουργία ελληνικού σχολείου στο Αργυρόκαστρο από την Hellenic Aid καθώς και με την προώθηση της χρονίζουσας κατασκευής του δρόμου Άγιοι Σαράντα - Κονίσπολη - Σαγιάδα, στο πλαίσιο απενεργοποίησης του ΕΣΟΑΒ.

Είναι μια υπόθεση που εκκρεμεί πολλά χρόνια, είπε ο κ. Στυλιανίδης διευκρινίζοντας ότι έχουν αναπροσαρμοστεί και ολοκληρωθεί οι μελέτες, έχουν αξιολογηθεί από την ελληνική πλευρά και επίκειται συνάντηση των δύο πλευρών σε τεχνικό επίπεδο, ώστε να δρομολογηθεί σύντομα η κατασκευή.

Πολύ καλή χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών τη συνεργασία και στον εμπορικό τομέα, στον οποίο παρατηρείται αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και αύξηση του όγκου συναλλαγών. Ενόψει του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Αλβανίας, είπε καταλήγοντας ο κ. Στυλιανίδης, καλλιεργείται ένα κλίμα που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αμοιβαίου οφέλους συνεργασία και στις δύο χώρες και οι δύο κυβερνήσεις το έχουν κατανοήσει και πιστεύω ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

     express.gr-ΑΠE  


 

  
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Γ' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Ε.Π. "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ"
    © Copyright 2003-2007 KETA Epirus. All Rights Reserved