Μενού Επιλογών

ΚΕΤΑ Ηπείρου
Νέα - Ανακοινώσεις
Ανοιχτές Προκηρύξεις
Αρθρα
Εργαλειοθήκη
Τοπική Επιχ/τα
Μητρώο Συμβούλων
Εκδηλώσεις
Newsletter
Βιβλιοθήκη
Συχνές Ερωτήσεις

Οδηγός Βέλτιστης Διαδρομής
Όνομα:
Κωδικός:

   
 

 

26/3/2021

Σύντομα Νέα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

50η Επέτειος της Συνθήκης της Ρώμης: Το Βερολίνο φιλοξενεί την άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

Οι ηγέτες της ΕΕ συναντήθηκαν στο Βερολίνο στις 24 και 25 Μαρτίου για τον εορτασμό των πενήντα χρόνων της ΕΕ, όπου εκδώσανε πολιτική διακήρυξη για τις αξίες και τα φιλόδοξα σχέδια της Ευρώπης για το μέλλον. Η "Διακήρυξη του Βερολίνου" θα σηματοδοτήσει 50 χρόνια ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, θα αναφερθεί στα επιτεύγματα της ΕΕ, το σπουδαιότερο από τα οποία είναι η διασφάλιση διαρκούς ειρήνης και σταθερότητας στην ευρωπαϊκή ήπειρο, και θα εξετάσει τις προοπτικές για τα επόμενα πενήντα χρόνια.

“Η Ευρώπη σου – το μέλλον σου”: Η πρώτη Διάσκεψη Κορυφής νέων της ΕΕ, θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη την ημέρα της 50ης επετείου

Στις 24-25 Μαρτίου 2007 περισσότεροι από 200 νέοι από τα 27 κράτη μέλη συγκεντρώθηκαν στην ιταλική πρωτεύουσα για την πρώτη διάσκεψη κορυφής των νέων της ΕΕ, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης το 1957. Τα συμπεράσματα της διάσκεψης θα διαβιβαστούν στους ηγέτες της ΕΕ που θα βρίσκονται στο Βερολίνο το ίδιο Σαββατοκύριακο.

Ειδική έκδοση κερμάτων ευρώ για τον εορτασμό της 50ης επετείου της ΕΕ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 50ης επετείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι χώρες της ζώνης ευρώ θα εκδώσουν αυτή την εβδομάδα κέρμα 2 € που θα απεικονίζει την Piazza del Campidoglio στη Ρώμη όπου υπεγράφη η Συνθήκη της Ρώμης στις 25 Μαρτίου 1957. Είναι η πρώτη φορά που όλα τα μέλη της ζώνης ευρώ θα εκδώσουν νόμισμα για να τιμήσουν το ίδιο γεγονός.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Νέων Αγροτών, στις 17 Απριλίου 2007 στις Βρυξέλλες

Η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης οργανώνει μία ημέρα διαλόγου στις Βρυξέλλες. Νέοι αγρότες από όλη την Ευρώπη θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή.

Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία: Φορολογία στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1995 έως το 2005

Το 2005, το σύνολο τον φορολογικών εσόδων στην ΕΕ των 27 κρατών – μελών ανερχόταν στο 40.8% του ΑΕΠ ενώ στη περιοχή της Ευροζώνης έφτανε το 41.2%.

Πηγή: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

  
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Γ' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Ε.Π. "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ"
    © Copyright 2003-2007 KETA Epirus. All Rights Reserved