Μενού Επιλογών

ΚΕΤΑ Ηπείρου
Νέα - Ανακοινώσεις
Ανοιχτές Προκηρύξεις
Αρθρα
Εργαλειοθήκη
Τοπική Επιχ/τα
Μητρώο Συμβούλων
Εκδηλώσεις
Newsletter
Βιβλιοθήκη
Συχνές Ερωτήσεις

Οδηγός Βέλτιστης Διαδρομής
Όνομα:
Κωδικός:

   
 


:: Εκδηλώσεις

24/2/2021

Στις 17/02/05 στην Αίθουσα Πανδώρα του ξενοδοχείου Du Lac πραγματοποιήθηκε ημερίδα από το ΚΕΤΑ Ηπείρου με θέμα:

«Παρουσίαση των προγραμμάτων του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων».

Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ κος Δ. Αλέπης και τα στελέχη κα Αυγερινού και Πούλιου. Παρόντες στην ενημερωτική εκδήλωση ήταν ο Προέδρος του Επιμελητηρίου κος Παν. Φλώρος, Διευθυντές Τραπεζών του Νομού, Πρόεδροι Εμπορικών Συλλόγων και Σωματείων καθώς επίσης και πολλοί επιχειρηματίες.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΜΠΕ τόνισε την αποστολή της εταιρίας, που είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης στο χρηματοπιστωτικό και χρηματοοικονομικό σύστημα της χώρας μας των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΜΕ), παρέχοντας εγγυήσεις και αντεγγυήσεις υπέρ αυτών και αναλαμβάνοντας έτσι την κάλυψη μεγάλου μέρους των οικονομικών και εμπορικών κινδύνων τους.

Αναφέρθηκε επίσης στις βασικές επιδιώξεις του ΤΕΜΠΕ, οι οποίες είναι:

· Η υποστήριξη χιλιάδων, νεοϊδρυόμενων και υφιστάμενων, υγιών, βιώσιμων και ελπιδοφόρων Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, όλων των κλάδων και τομέων της οικονομίας, σε όλα τα στάδια του επιχειρηματικού κύκλου (εκκίνηση, ανάπτυξη, ωρίμανση, διεθνοποίηση, αναδιάρθρωση, διαδοχή)

· Η υποστήριξη εκείνου του τμήματος της αγοράς των επιχειρήσεων, που έχουν δυσκολία ή αδυναμία πρόσβασης στην χρηματοδότηση (π.χ. νεοϊδρυόμενες Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, επιχειρήσεις «νέας οικονομίας», επιχειρήσεις «ερευνητικής κουλτούρας», επιχειρήσεις με «ανεπαρκείς» εξασφαλίσεις, επιχειρήσεις δημιουργίας νέων προϊόντων και υπηρεσιών, κοινωνικές επιχειρήσεις)

· Η υποστήριξη δραστηριοτήτων με υψηλότερο, του μέσου όρου της αγοράς, κίνδυνο και κάλυψη, κυρίως, μεσομακροπρόθεσμων οικονομικών κινδύνων

Σήμερα, το Ταμείο έχει δημιουργήσει 5 διαφορετικά προγράμματα / προϊόντα που αφορούν εγγυήσεις σε μεσομακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια για νέες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις οιασδήποτε μορφής (Ατομικές, ΕΕ, ΟΕ, ΕΠΕ, ΑΕ). Το ύψος του δανείου που μπορεί να εγγυηθεί το Ταμείο κυμαίνεται, ανάλογα με το Πρόγραμμα, από €10.000-€320.000, το ποσοστό κάλυψης του δανείου από 45%-70% και η ετήσια προμήθεια προσεγγίζει, κατά μέσο όρο, το 1% επί του εκάστοτε υπολοίπου του δανείου.

Τις απόψεις του επιχειρηματικού κόσμου εξέφρασε σε εισήγηση του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κος Φλώρος.

Περισσότερες πληροφορίες και έντυπα σχετικά με την δράση του ΤΕΜΠΜΕ μπορούν να παραλάβουν οι ενδιαφερόμενοι από τα γραφεία του ΚΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΟΜΗ: Πυρσινέλλα 21 • 453 32 ΙΩΑΝΝΙΝΑ • τηλ. 26510 72244 • fax. 26510 72244, Γραφείο Κ.Ε.Τ.Α. Ν. Ιωαννίνων: Επιμελητήριο Ιωαννίνων • Χαρ. Τρικούπη & Οπλ. Πουτέτση 14 • 453 33Ιωάννινα, τηλ. 26510-76589, fax. 26510-25179).

Την ημερίδα συντόνισε ο συντονιστής του ΚΕΤΑ Ηπείρου, κος Θεόδωρος Αλεξίου.

 

 
29/11/2020

Το Κέντρο Επιχειρηματικής& Τεχνολογικής Ανάπτυξης Ηπείρου στις 28/11/2020 πραγματοποίησε εξειδικευμένη συνάντηση εργασίας / workshop στο Λιμανάκι Συβότων με θέμα: «Ποιοτική Παροχή Υπηρεσιών σε μικρές καταλυματικές μονάδες. Παρουσίαση του Site της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Χρήστος Σπαής και η κα Αθηνά Ιωάννου, εκπρόσωπος της ΑΝΕΘ Α.Ε..

Στην ημερίδα έλαβαν μέρος ως ομιλητές: ο κος Στέλιος Πολυκράτης, Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ) και ο κος Γεώργιος Παπακωσταντίνου, συνεργάτης της ΣΕΕΔΔΕ. Ο κος Πολυκράτης μίλησε για την κατάσταση της τουριστικής κίνησης στις μικρές καταλυματικές μονάδες, την ανάγκη για ποιοτική παροχή υπηρεσιών από αυτές και τις νέες εξελίξεις στον τομέα του τουριστικού marketing. Στη συνέχεια ο κος Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, παρουσίασε τον ιστοχώρο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος και το σύστημα κράτησης on line για τις μικρές καταλυματικές μονάδες.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων στην οποία αναδείχθηκαν περαιτέρω προβλήματα μικρών καταλυματικών μονάδων και προτάθηκαν τρόποι επίλυσής τους.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κος Θεόδωρος Αλεξίου, Συντονιστής του ΚΕΤΑ Ηπείρου.
29/11/2020

Στις 22/11/2020 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε. πραγματοποιήθηκε workshop από το ΚΕΤΑ Ηπείρου σε συνεργασία με το ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε. με θέμα:

«Εκσυγχρονισμός των Επιχειρήσεων Ασημουργίας και Οργάνωση Πωλήσεων».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος των Ασημουργών Ιωαννίνων και Πρόεδρος του ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε., κος Σωτήριος Χορέβας, ο Πρόεδρος του ΚΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, κος Μυλωνίδης, καθώς και Ασημουργοί της πόλης των Ιωαννίνων.

Στο workshop συμμετείχε ως ομιλητής ο κος Άρης Αγγελόπουλος, marketer, που ανέλυσε την συμβολή του marketing στις σύγχρονες επιχειρήσεις και την συμβολή του στην επιτυχία αυτών.

Την εκδήλωση συντόνισε ο συντονιστής  του ΚΕΤΑ Ηπείρου, κος Θεόδωρος Αλεξίου.
29/11/2020

Στις 19/11/04 στην αίθουσα Δημαρχείου Ζαλόγγου πραγματοποιήθηκε από το  K.E.T.A. Ηπείρου workshop  με θέμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση – Εξαγωγές – Δίκτυα  Πωλήσεων – Βιολογικό Λάδι».

Στο workshop παρευρέθησαν ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Ιωάννης Γιαμάς, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Πρέβεζας, Κος Ντούσκας Δημήτριος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Κος Τσούτσης Παναγιώτης καθώς και μεγάλος αριθμός ελαιοπαραγωγών.

Στο workshop συμμετείχαν ως ομιλητές:Κος Παπαχρήστος Κοσμάς, από Δ/νση Γεωργίας  Ν.Α.Π. που ανέλυσε τις μεθόδους παραγωγής Βιολογικής Ελιάς καθώς και τα προβλήματα – αρρώστιες που αναπτύσσονται,  Κος Αρβανίτης Κων/νος, Διευθυντής της ΕΤΑΝΑΜ ο οποίος παρουσίασε λύσεις για τη διαχείριση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων  και τέλος  Κος Άρης Αγγελόπουλος ο οποίος παρουσίασε τις προοπτικές εμπορίας και εξαγωγών του λαδιού.

Την εκδήλωσε συντόνισε ο Πρόεδρος του Κ.Ε.Τ.Α. Ηπείρου, Κος Μυλωνίδης Ευθύμιος. 
18/11/2020

Τo K.E.T.A. Ηπείρου στα πλαίσια της ενέργειας 1.2. «Καλλιέργεια Επιχειρηματικού Πνεύματος» θα πραγματοποιήσει  workshops- ειδικές ημερίδες και συγκεκριμένα:

 

Παρασκευή 19/11/2004- Αίθουσα Δημαρχείου Ζαλόγγου

Θέμα« Ολοκληρωμένη Διαχείριση -Εξαγωγές- Δίκτυα Πωλήσεων- Βιολογικό Λάδι»

 

Δευτέρα 22/11/2004-Αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.

Θέμα« Εκσυγχρονισμός των Επιχειρήσεων Ασημουργίας και Οργάνωση Πωλήσεων»

 

Κυριακή 28/11/2004-Αίθουσα Σωτηριάδη, λιμανάκι Σύβοτων

Θέμα« Ποιοτική Παροχή Υπηρεσιών σε μικρές καταλυματικές μονάδες.

Παρουσίαση του site της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων»

 

Δευτέρα  29/11/2004-Αίθουσα ΚΑΠΗ Δ.Δ. Περάματος

Θέμα« Ποιοτική Παροχή Υπηρεσιών σε μικρές καταλυματικές μονάδες.

Παρουσίαση του site της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων»

 

Τρίτη  30/11/2004-Αίθουσα Δημαρχείου Ζαλόγγου.

Θέμα« Ποιοτική Παροχή Υπηρεσιών σε μικρές καταλυματικές μονάδες.

Παρουσίαση του site της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων» 
18/11/2020

Το Κ.Ε.Τ.Α. Ηπείρου στα πλαίσια της δράσης 1.2.5. «Ειδικές Ημερίδες Ομάδας Επιχειρήσεων Ιχθυοκαλλιέργειας Περιφέρειας Ηπείρου» διοργάνωσε στις 15/11/04 στην πόλη της Άρτας workshop με θέμα «Ενημέρωση για το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Χελιού και εισαγωγή νέων ειδών στις Υδατοκαλλιέργειες».

Το workshop παρακολούθησαν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο καθώς επίσης και υπάλληλοι της Δ/νσης Αλιείας του Ν. Άρτας.

Ομιλητής ήταν ο Κος Τσαχαγέας, Ιχθυολόγος–Βιολόγος, υπάλληλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων -Γενική  Διεύθυνση Αλιείας- Διεύθυνση Υδατοκαλλιεργειών-Τμήμα Εσωτερικών Υδάτων.
26/10/2020

Το Κ.Ε.Τ.Α Ηπείρου στα πλαίσια της δράσης 1.1.2. - "Ενημέρωση επιχειρήσεων για την υποστήριξη που προσφέρει το Ε.Π πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα , τα Ε.Π. άλλων Υπουργείων καθώς και το Π.Ε.Π. Ηπείρου", διοργανώνει ημερίδες-workshops με θέμα "Ανάπτυξη και προώθηση νέων υλικών, νέων τεχνολογιών και νέων χρήσεων των ορυκτών πρώτων υλών από ΜΜΕ"- Δράση 7.3.4. του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, στις 26-10-04 και 27-10-04, στην Κληματιά και στα Μάρμαρα Ιωαννίνων αντίστοιχα.

Οι ημερίδες-workshops απευθύνονται σε Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταλλευτική και λατομική βιομηχανία


Περισσότερα....

 

  
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Γ' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Ε.Π. "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ"
    © Copyright 2003-2007 KETA Epirus. All Rights Reserved